UKK

Mistä tässä on kyse?

Sinulla on tavaraa, jota et halua. Muut etsivät ilmaista tavaraa. Freebag tuo teidät yhteen ja tekee molemmat iloisiksi.

Miten luovun tavarasta Freebagin kautta?

Helposti. Kirjaudu palveluun osoitteessa http://www.freebag.fi. Ota kuva tavarasta, josta olet luopumassa. Lataa kuva palveluun ja lisää lisätiedot sekä sinulle sopiva kassin noutoaika- ja paikka. Laita tavara kassiin. Odota varausta. Luovuta kassi varaajalle.

Miten varaan luovutettavaa tavaraa?

Vielä helpommin. Seuraa ilmoituksia osoitteessa http://www.freebag.fi, varaa sinua kiinnostava kassi, ole yhteydessä ilmoittajaan ja lunasta tavara.

Voin varmasti myös myydä tavaraa Freebagin kautta?

Et voi. Freebag on englannin kieltä ja tarkoittaa “ilmaista kassia”. Kun jokin asia on ilmainen, ei siitä luopuva odota mitään palkkioksi.

Miksi en myisi tavaraani?

Koska myyminen vaatii usein enemmän aikaa kuin lahjoittaminen. Kaikki tavara ei myöskään käy kaupaksi. Lisäksi antaminen on kivaa!

Voinko antaa pois mitä tahansa?

Kaikki mikä mahtuu yhdellä kädellä kannettavaan kassiin menee varmaan helpommin kuin painavat tai isot tavarat. Jos haluat antaa esim. huonekaluja, kannattaa ehkä vaihtaa puhelinnumeroja, jotta tapaaminen onnistuu varmasti.

Mitä jos luovun tavarasta ja vastaanottaja myy sen?

Entä sitten? Annoit juuri jollekin uuden tulonlähteen! Kun olet luopunut kassistasi, se ei ole enää sinun. Et voi vaikuttaa tavaran tulevaisuuteen.

Voinko varata vain osan ilmoitetun kassin sisällöstä?

Et voi. Varaamalla kassin sitoudut lunastamaan sen sisällön kokonaisuudessaan. Et voi poimia haluamiasi esineitä ilmoituksessa listattujen joukosta. Voit toki tehdä osasta kassin sisältöä uuden Freebagin tai antaa niitä kavereillesi.

Voinko heittää osan saamastani tavarastani pois?

Emme voi estää sinua. Mutta minkälainen tyyppi heittää hyvää tavaraa roskiin? Aivan. Ikävä sellainen.

Mitä jos kukaan ei halua ilmoittamaani kassiani?

Ehkä otit huonon kuvan? Ehkä ihmisillä on tarkentavia kysymyksiä kassin sisällöstä? Ehkä se on tarpeetonta roskaa? Ennen ilmoituksen tekemistä kannattaa miettiä, olisitko sinä itse tai kaverisi kiinnostuneet siitä.

Miten toimin, jos tapaan Freebagin kautta tyypin tai trollin, joka ei pidä lupauksiaan?

Emme voi estää ikäviä juttuja tapahtumasta tai ikäviä tyyppejä käyttämästä palvelua. Nimettömyys viestinnässä ja omaan fiilikseen luottaminen on aina hyvä juttu. Sivuillamme on linkki, josta voit ilmoittaa huonosta käytöksestä. Freebagin ylläpitäjät seuraavat tapahtumia palvelussa ja antavat bannia huonoille tyypeille. Enempää emme voi tehdä.

Miksi ihmiset eivät esiinny palvelussa omilla nimillään?

Freebagissa on kyse tavarasta, ei ihmisistä. Freebagin ylläpitäjät tietävät sinusta kaiken palvelun kannalta tarpeellisen. Muut eivät tätä tietoa tarvitse.

On tapahtunut vääryys ja haluan valittaa ylläpidon päätöksestä. Mitä teen?

Elämä on välillä epäreilua. Vapaaehtoisilla Freebagin ylläpitäjillä ei ole aikaa jutella päätöksistä kanssasi. Pelisäännöt ovat mielestämme avattu tässä sangen selkeästi. Toivomme pois potkituille käyttäjille kaikkea hyvää.

Mikä taho on Freebagin takana?

Aivan tavallinen helsinkiläinen tyyppi sekä suunnittelutoimisto Kisko Labs.

Jos pidät Freebagista, suurin kiitos on sanan vieminen eteenpäin hyvien ihmisten kesken ja Kisko Labsin kaverien palkkaaminen mahdollisiin projekteihisi. He ovat hyviä tyyppejä, jotka tekevät hyviä juttuja.

Juttuja kuten Freebag.

SelaaLisää kassiRekisteröidyKirjaudu
YhteystiedotUKKLainsäädäntö